tisdag 28 juni 2011

Spenatsallad med linser och pocherat ägg


Supersmarrig och härlig matig sallad....

Till 2 personer:1 dl röda linser
1 förpackning bacon
½ påse färsk spenat
100 g hericot verts
1 tsk ättiksprit (12%)
½ tsk salt
2 ägg

Örtdressing:1 msk rödvinsvinäger
½ msk balsamvinäger
½ krm salt
½ tsk rivet citronskal
½ msk hackade färska örter, tex. basilika och oregano
1½ msk olivolja
½ msk vatten

Koka linserna enligt anvisning. Knaperstek bacon. Skölj spenat. Förväll hericot vertsen i ca 5 cm. Skölj i kallt vatten. Koka upp 1 liter vatten och tillsätt salt och ättiksprit och pochera äggen i långsamt sjudande vatten ca 4 min. Ta upp med hålslev. Blanda ingredienser till dressingen. Blanda vinäger, salt, citronskal och örter i en skål. Vispa ner oljan i en fin stråle och tillsätt vatten. Blanda spenaten, linser och hericot verts i en skål. Fördela bacon och ägg överst. Häll över dressingen och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar