söndag 5 juni 2011

Morotsrulltårta


Jag älskar mototskaka. När jag blev bjuden på denna rulltårta var jag såld. Superbra att rulla in glasyren. Smidigt att ta med på pick nick eller frysa in.

3 ägg
2 dl socker
1 dl fint riven morot
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 tsk bakpulver

Glasyr
100 g Philadelphiaost
100 g smör, smält avsvalnat
1-2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Ugn 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop vetemjöl, kanel, ingefära och bakpulver. Blanda i äggsmeten och blanda sedan i morötterna. Bred ut smeten på en bakpapperklädd plåt. Grädda i 5-7 minuter. Strö ut strösocker på bakplåtspapper som ligger på en stor skärbräda eller bricka. Stjälp upp rulltårsbotten när den är färdiggräddad. Gör fyllningen genom att blanda ost, smör, vaniljsocker och sist florsockret. Bred krämen på rulltårtsbotten. Rulla ihop rulltårtan genom att börja från långsidan och rulla till en rulle. Dela gärna på mitten och rulla in rullarna i bakplåtspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar