måndag 20 juni 2011

Rabarber och hallonkaka


Riktigt god och knäckig kaka utöver det vanliga. I ursprungsreceptet var det bara rabarber men jag slängde i frusna hallon som var kvar från trädgården sedan förra sommaren. Passade alldeles utmärkt tillsammans med rabarber.

Till ca 12 bitar
150 g smör
3 dl + 1 msk socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ca 100 g rabarber skurna i bitar
Ca 100 g hallon (färska el. frusna)
1 tsk maizenamjöl

Ugn 175 grader. Blanda smör, 3 dl socker och ägg och vispa med elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ned i äggsmeten. Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Blanda rabarberbitar och hallon tillsammans med 1 msk socker och maizenamjöl. Fördela rabarber och bär jämt över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna innan du lossar kakan från formen. Garnera med florsocker och servera med vaniljvisp. (Källa: Allt om mat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar