söndag 22 maj 2011

Honungsrostad musli med russin och kokos




Hemmagjord musli är något alldeles speciellt... Skönt dessutom att veta vad det är man stoppar i sig.

Till ca 10 portioner

2 dl havregryn
2 dl rågflingor
2 dl dinkelflingor
½ dl vatten
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
1 dl torkad frukt alt. bär, ex gojibär
1 dl russin, gärna gula russin
1 dl hackade nötter, ex. pekannötter el. rostade hasselnötter
1 dl pumpakärnor
1 dl krossade linfrön
3 msk kokosflingor



Häll upp flingor och gryn på en stor ungsplåt. Blanda vatten, olja och honung och häll över. Rör om väl. Rosta i ugn, 175 grader, i ca 15 min. Rör om då och då så att muslin inte bränns. Låt flingorna svalna och blanda sedan med övriga ingredienser. Förvara muslin i en lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar