måndag 9 maj 2011

Lammfärsburgare med karamelliserad rödlök och chevre



500 g lammfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
Ev. ½ dl hackad persilja
4 hamburgerbröd
1 stor tomat
salladsblad
chevreost

Skala och finriv vitlöken. Blanda färs med ägg, vitlök, persilja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Forma till färsbiffar och grilla. Gör din egen lammburgare efter tycke och smak.




Karamelliserad rödlök
2 rödlökar
2 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
Ev. 50 g getost av chèvretyp

Samtidigt som lammfärsen grillas slänger du ihop denna underbara rödlöksröra. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och gansig i ½ msk smör och ! msk olja i stekpanna. Tillsätt sockret och rör tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger och krydda med timjan. Låt småkoka ca 3 min. Ta från värmen. Smula i getosten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar