söndag 22 maj 2011

Rabarbermuffins



På försommaren gäller det att ta vara på all rabarber i trädgården. Muffins är en favorit i vårt hus. Enkelt att göra och enklet att ha hemma i frysen när familjen blir fikasugen...

150 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
2,5 dl vetemjöl

ca 150 g (3-4 dl) rabarber
0,5 msk vetemjöl
ev. 2 msk strösocker

Ugn 200°C. Ta rumstempererat smör och skär upp och lägg i en bunke. Tillsätt sockret. Vispa smör och socker med elvisp till en jämn smet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa med elvisp ca 5 sek för varje ägg. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Skala rabarbern och skär i centimerter stora bitar. Strö över mjölet och ev. lite socker. Blanda runt så att det fastnar på rabarbern. Tillsätt rabarbern och blanda försiktigt, med en sked, ihop med smeten. Klicka ut smeten i bakformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna under bakhandduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar