Varför inte variera frukosten lite och slänga ihop enkla muffis med äpplen och nötter...
1 ägg
1 dl kesella
1 dl naturell yogurt
100 g blandade nötter (valnötter och hasselnötter ex.)
½ dl havregryn
1 skalat äpple
½ dl fullkornsmjöl av dinkel
2 msk raposolja
2 tsk flytande honung
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
Vispa ägget. Tillsätt kesella och yogurt och rör om. Finmal nötter och havregryn i en matberedare och rör ihop med äggsmeten. Tillsätt äpplet som skurits i småbitar. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Fördela smeten i små muffinsformar. Garnera gärna med en nöt. Grädda i 180 grader i ca 15 min. Garnera gärna den gräddade muffinsen med en klick turkisk yogurt och lite kanel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar