söndag 8 augusti 2010

Honungscheescake med hallon och blåbär i glas


I receptet används shortbreadkaka, klassiska kakor från Skottland med mycket smör. Jag tog vad jag hade hemma. Det blev några italienska kakor av liknande slag. Jag skulle mycket gärna använda italienska mandelbiscotti. Jag använde också turkisk yogurt istället för naturell färskost.

Till 3 personer:
Ca två kakor per glas (beroende på kakans storlek...)
100 g naturell färskost alt. turkisk yogurt
½ dl creme fraiche
½ msk socker
½ msk + ½ msk flytande honung
200 g rensade hallon (och blåbär)
ca 25 g mandelspån (halv påse)

Bryt sönder en kaka/smula ner i varje glas. Rör ihop färskost, creme fraiche, socker och honung i en bunke. Varva kaksmulor, ostmassa och bär i tre portionsglas. Toppa med bär och strö över flagad mandel (gärna rostad för mer smak) och ringla över ½ msk honung över på slutet. Låt gärna stå kallt en stund före servering så mjuknar kakorna upp något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar