onsdag 18 augusti 2010

Aubergineburgare med getost


Det här blev en snabbt komponerad vegetarisk rätt på det kylskåpet hade att bjuda på... Det här kan lika väl serveras som en förrätt eller som tillbehör till kött eller kyckling.

Till 1-2 personer:

1-2 augbergine
3-6 skivor getost
färsk spenat
pinjenötter
olivolja
flingsalt

Skiva auberginen i skivor. Antalet är beronde på antal du lagar till och auberginens storlek. Jag använde sex skivor i 1 cm tjocklek. Fräs auberginen långsamt i olivolja. Strö på flingsalt. Bred ut ett täcke med färsk spenat i tallriken. Fördela tre skivor aubergine på varje tallrik. Skär tre skivor av getost och fördela på varje aubergine. Lägg på ett lock och strö över småbitar av getost. Torrosta lite pinjenötter och strö över. Strö över flingsalt och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar