torsdag 5 augusti 2010

Hallonsylt med lime


Vi plockar och plockar och plockar men hallonen tar aldrig slut. I år blir det olika varianter av sylt och en massa styckfrusna bär i frysen att ta fram när man blir sugen på en smoothie eller liknande. I den här varianten la jag till extra mycket lime för jag ville ha regält med smak. Ett alternativ är även att låta bitar av limeen, dvs. skalet koka med i sylten...och så klart låta vara kvar.

1,5 kg hallon
750 g syltsocker
4 msk pressad lime

Varvar bär och socker i en kastrull. Låt stå 1-2 timmar. Ett tips är att lägga sockret i botten och bären ovanpå. (Eventuella maskar som gömmer sig kvar i hallonen kryper upp till ytan som blir lätt att plocka bort.) Häll över limesaften och värm långsamt. Skaka grytan då och då. Låt sjuda ca 10 min. Ta av grytan från värmen och skumma väl. Häll upp sylten i rena varma burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar