tisdag 17 november 2009

Indisk linssoppa med spenat


Ännu en kryddstark och mustig vegetarisk soppa. Passande en mörk, regnig och hemsk novemberkväll som denna. Jag hade ingen bladspenat hemma, men det rekommenderas.

Till 4-6 pers.
3 dl torkade röda linser
1 gul lök
2 tsk curry
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 dl konc grönsaksfond
2 kanelstänger
500 g krossad tomat
ca 100 g fryst, tinad bladspenat
½ dl pressad citronjuice
vatten, olja, salt och peppar

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i 2 msk olja. Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja och låt fräsa ca 1 min. Skölj linserna. Tillsätt 1½ liter vatten, grönsaksfond, linser och kanelstänger. Koka under lock tills linserna blivit mjuka, ca 10-15 min. Rör ner krossade tomater, spenat och citronljus. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar