söndag 1 november 2009

Cheescake New York style


Det här är ett riktigt favoritrecept och riktigt omtyckt av alla. Cheescaken på bilden bakades i somras och serverades med trädgårdens hallon. Det går lika bra att servera med frukt och bär efter säsong.

Till ca 8 pers.
12 digestivekex
75 g smör3 msk strösocker

Fyllning:
2 paket (à 200 g naturellt färskost alt. kesella)
1 burk (397 g) kondenserad mjölk
3 ägg
1 citron

Ugn 175 grader. Krossa kexen. Smält smör och blanda med kex och socker. Täck botten och kanten på en form med löstagbor kant (ca 24 cm). Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 8 min. Sänk temperatur till 150 g. Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk (står i hylla vid bakgrejer i butiken). Vispa i ägg. Sköt citron och riv skalet. Pressa ur saften och spara ½ dl. Vispa när skal och saft i smeten. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 50 mi. Låt svala i formen innan du lossar. Garnera med frukt eller bär efter säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar