söndag 15 november 2009

Saffransbiscotti


Det här har blivit traditionella advents och julkakor i vårt hus. De går hem året runt dock. Den ljuvliga saffranssmaken är dock underbar till en smarrig cappucino med lite kanel eller kardemumma på toppen.

Till 35-40 skorpor:
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Råsocker

Smält smör och tillsätt först saffran, sedan ägg. Blanda strösocker, mjöl, bakpulver och mandel och vänd ner i smör och äggsmeten. Forma till tre breda längder och lägg på plåt. Platta till. Strö över råsocker. Grädda mitt av ugnen ca 25 min i 175 grader. Ta ut och sänk ugnstemperaturen til 125 grader. Skär 1 cm tjocka skivor och lägg skorporna med snittytan uppåt på plåten. Torka skorporna i ugnen i 10-15 min. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärmen tills ugnen kallnat.

1 kommentar:

  1. Ser mycket snyggt och proffsigt ut, men jag ser inte var man kan prenumerera på den.
    m o p

    SvaraRadera