torsdag 8 september 2016

Blomkålspizza med italienska smaker


Har du liksom jag tröttnat på pizza som bara känns som en stor degklump när du äter kommer att älska denna pizza. Inget mjöl men precis lika gott som vanlig pizza men så mycket nyttigare och fräschare. Variera topping på pizzan efter tycke och smak. Använd exempelvis kronärtskocka, soltorkad tomat, avokado och oliver. 

Ca 1/5 blomkålshuvud (4 dl riven blomkål)
4 dl riven ost
1 ägg
salt och peppar
krossad tomat
6-8 plommontomater
2 mozarellaostar
parmaskinka
en näve ruccolasallad

Ugn 225 grader. Dela blomkålen i grova bitar och kör i mixer. Blanda med riven ost, ägg, salt och peppar. Blanda ihop blomkålsdegen och pressa samman till en klump. Fördela pizzabotten på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Tryck ut till en stor pizzabotten. Grädda pizzabotten i 15 min. Fördela sedan krossad tomat över botten och krydda med salt och peppar. Skär mozarellaosten i tunna skivor och fördela över pizzan. Grädda pizzan i ytterligare 10 min. När pizzan är gräddad fördela parmaskinkan, färsk tomat skuren i skivor och strö över ruccolasalladen. 

1 kommentar: