torsdag 8 september 2016

Köttfärspaj med glutenfri pajbotten


Glutenfri pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

500 g nötfärs
olivolja att steka i
1 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
2 dl creme fraiche
salt
peppar
1 liten spetspaprika
1/5 burk (150 g) majs

Äggstanning:
3 ägg
1,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Ugn 200 grader. Blanda mandelmjöl och sesamfrön i mixer och kör ca 1 min. Blanda sedan i övriga ingredienser och kör tills det blandas ihop till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform (30 cm). Tryck några hål i botten med gaffel  och låt sedan pajdegen stå svalt i kylen i 15-20 min medan köttfärsfyllningen förberds. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 7 min.

Stek köttfärsen i olivolja. Tillsätt tomatpuré, senap och timjan och låt koka ihop innan creme fraiche, salt och peppar tillsätts. Låt köttfärsröran vila på avstängd platta. Skär paprika i mindre bitar och låt majsen rinna av. Rör ihop äggtanningen i separat burk. Fördela köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och strö över majs och paprika. Häll över äggstanningen. Sänk värmen till 175 grader. Grädda pajen i mitten av ugnen i 35-40 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar