torsdag 31 juli 2014

Svarta vinbärssylt

Svarta vinbärssylt hör sommaren till. Finns inget godare än svartavinbärssylt i morgonyogurten tillsammans med några frön och nötter på. Sen ska frukosten så klart intas ute i morgonsolen vid sommarstugan…. Härligt! Här har jag inte använt vare sig syltsocker eller pektin. Vet ej hur länge sylten håller sig så förvara gärna i kylskåp. Dock blir det bra sylt av bara strösocker. Vattnet kan uteslutas. 

ca 500 g svarta vinbär
1/2-1 dl vatten
150-200 g strösocker

Rensa bären och häll i en stor, vid och hög kastrull. Tillsätt vatten och låt koka upp. Tillsätt sedan sockret och koka tills bären mjuknat och sylten skummar sig. Koka ca 5-10 min. Skumma av sylten och häll över i rengjorda glasburkar. Njut!

1 kommentar:

  1. Hittade hit då jag googlade efter recept på marmelad med Zucchini i :)
    Har gjort marmeladen och den fick mer än godkänt!
    Så tackar för det!
    Ha det gott//Janeth

    SvaraRadera