fredag 18 juli 2014

Hallon- och krusbärssylt med kanel och ingefära

Jag gillar att kombinera olika bär som växer i trädgården. Idag blev det hallon och krusbär. Jag kan varmt rekommendera att ha i lite olika kryddor i sylten för att få lite extra sting. Här hade jag i kanelstänger och riven ingefära men det går så klart lika bra att ha i några teskedar malen krydda. 

900 g hallon
750 kr röda krusbär
1-2 dl vatten
2 kanelstänger
5-6 cm bit tjock ingefära
800 g syltsocker

Snoppa krusbären. Börja koka upp krusbären i en stor gryta med 1-2 dl vatten i ca två minuter. Tillsätt hallon, kanelstänger och riven ingefära och låt koka med i någon minut innan syltsockret tillsätts. Låt koka i fem minuter. Använd en stor grytslev för att mosa krusbären mot grytkanten, dvs så att krusbären spricker något. Skumma av sylten. Häll över i rengjorda glasburkar. 


2 kommentarer:

  1. vad är kr krusbär för mängd

    SvaraRadera
  2. Tack för inspiration. Här blev det en sylt med lika delar hallon och röda krusbär plus kanel, men ingefära saknades i huset. Ersatte med en pressad citron plus skalet rivet med sisseleringskniv. Blev bra med lite beska från citronen. Nästa gång testar vi ditt original, har köpt ingefära :)

    SvaraRadera