lördag 17 september 2011

Ugnsbakad aubergine med tomat och mozzarella


I originalreceptet ska auberginen paneras i majsmjöl, men det skippade jag. Om du vill blanda ut ett ägg och doppa auberginen i och vänd sedan ner dem i majsmjöl (ca 1 dl) innan de steks på varje sida. Istället för tomathack går det lika bra att ta en burk hela tomater som skivas.

Till 2 pers.
400 g aubergine
1 tsk salt
1 msk olivolja
1-2 tsk oregano
2 tomater
125 g mozarellaost

Ugn 225 grader. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Salta och låt ligga och dra ur vätska en stund. Lägg sedan skivorna i smord ugnsfast form. Hacka tomaterna och fördela över auberginen. Skär osten i tunna skivor och fördela över. Ringla över olivolja. Strö över oregano. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 15 min. Servera som egen rätt till en god sallad eller till någon typ av kött eller kyckling. (Inspirerat av Allt om mat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar