fredag 10 december 2010

Hasselnötsnougat


Suveränt gott julgodis och superenkelt julgodis från Alltommat...Påminner om wienernougat som jag brukar göra varje jul. Det här är ett lika gott alternativ om inte lite bättre pga. knaprigheten. Ett måste på julgodisbordet!

Till ca 30 bitar:
100 g hasselnötter
250 g nougat
150 g + 100 g mörk choklad (70%)

Klipp till en bit bakplåtspapper till en sockerkaksform, storlek 10x22 cm. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Lägg nötterna i kökshandduk och knid av skalet. Skär nougat och 150 g av chokladen i bitar. Smält i vattenbad. Vänd ner hasselnötterna och rör om. Häll upp smeten i formen och åt stelna ca 12 timmar. Hacka 100 g choklad och smält i vattenbad. Bred chokladen över nougaten och låt stelna. Skär nougaten i bitar med vass kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar