måndag 13 december 2010

Aniskryddat frukt- och nötbröd


Satt och gottade mig i Alltomat's Julspecial 2010 och hittade detta smarriga brödrecept. Så enkelt utan jäst. En kladdig och enkel deg som rörs ihop precis som traditionella filmjölksbröd. Smaskigt!

Till 2 bröd:100 g torkade aprikoser
1 l naturell yogurt
1½ tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 msk mald anis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solrosfrön
2 dl hasselnötter

Ugn 200 grader. Hacka aprikoserna. Blanda yogurt, salt, bikarbonat, sirap och anis. Tillsätt allt mjöl, aprikoser, solrosfrön och hasselnötter. Blanda väl. Fördela i 2 smorda 1½ liters brödformar och pudra över lite mjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn med sticka om brödet är genomgräddat. Låt vila i form ca 5 min innan bröden stjälps upp och får vila och svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar