måndag 13 september 2010

Fudge brownies


Till den här gjorde jag ingen glasyr utan smälte bara riktigt god mörk choklad och bredde ut på kakan när den svalnat något. En variant är att skära i rutor och placera ut en hel valnöt på varje ruta.

Till ca 16 st:
100 g mörk choklad,hackad
125 g smör,rumstempererat
3 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
100 g pekannötter, valnötter, hasselnötter eller paranötter

Glasyr:
100-125 g mörk blockchoklad (minst 55%)

Ugn:175 grader
Smält chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad i en kastrull på spisen.
Vispa smöret mjukt och tillsätt socker och vaniljextrakt. Vispa poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl och kakao i en skål.Sikta ner blandningen i smeten. Rör sedan ner den smälta chokladen och nötterna. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, ca 18x30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 30-35 minuter. Låt kakan svalna i formen. Smält blockchoklad i micron eller i vattenbad. Pensla ett tunt lager på kakan. Låt stelna något. Skär kakan i ca 16 bitar när den har svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar