söndag 26 september 2010

Buffé med kallskuret och quinoasallad mm.

Det svåraste som finns är att beräkna antal portioner till ett buffébord, därför ger jag mig inte på att ange till vilket antal personer recepten räcker till. Till den här buffén gjorde jag en stor pastasallad, quinoasallad, alscacebrödet, kuvertbröd, kallskuret, lax, kall sås och grönsallad. Det är bara att välja och vraka efter behov och smak.


Quinoasallad
1 förp. röd quinoa
1 förp. vit quinoa
1 förp. solrosskott
2 förp. fetaost
1 knippe salladslök
1 förp. sugarsnaps
2 förp. körsbärstomater
rapsolja
salt och peppar

Koka vit och/eller röd quinoa efter anvisningar på förpackning. Låt quinoan svalna. Skär körsbärstomaterna i halvor och blanda i. Skär salladslöken i smala bitar och fetaosten i små kuber. Rensa sugarsnapsen och skär i halvor. Blanda i alla grönsaker i quinoan och blanda försiktigt. Blanda i olja så att quinoan inte klibbar ihop. Krydda efter behov.




Kallskuret
Rostbiff
Salami
God skivad skinak från köttdisken
2 hela Fläskfilé

Gör en kryddblandning av svartpeppar, rosépeppar, salt, vitlök och rivet citronskal. Blanda i mortel. Smeta in fläskfilén. Bryn sedan fläskfilén i stekpanna. Ungstek filén i 150 grader med stektermometer till 70 grader. Det tar ca 1 timme. Låt köttet svalna någon timme. Täck sedan varje filébit med folie och låt vila. Före servering skär i tunna skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar