Här ska du använda en riktigt god pastasort. Jag tog vad huset hade hemma...tyvärr inte den godaste sorten.
Havsalt
Linguinepasta
1 bit parmesanost
2 citroner
3 nävar ruccola, grovhackad
1½ dl creme fraiche
nymalen svartpeppar
Koka linguinin i välsaltat vatten. Koka den al delnte. Finriv parmesanost i en stor skål. Riv skalet av citronerna fint ner i skålen och tillsätt ruccolan. Ta vara på ca 2½ dl av det kokande pastavattnet, pressa citronerna och ta vara på saften. När pastan är färdig, låt rinna av och häll den i skålen med osten, ruccolan och citronskalet. Häll direkt över citronsaften och lite av det sparade pastavattnet. Tillsätt creme fraiche och rör om i pasten så att allt blandar sig. Salta och peppra. Tillsätt mer pastavatten om pastan verkar torr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar