I receptet användes Special K flingor men jag tog vad jag råkade hemma, dvs fullkornsflingor typ All-Brand flingor. Flingorna ger härligt tuggmotstånd.
ca 15 stycken
5 dl flingor
3½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ msk malen kardemumma
2 dl socker
½ msk vaniljsocker
4 ägg
75 g flytande margarin
1 apelsin (rivet skal + saften av ½-1 apelsin)
1 burk Kesella
Mät upp flingor och krossa dem lite. Blanda flingor, mjöl, bakpulver, kardemumma, socker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop ägg, margarin, apelsinsaft, apelsinskal och kesella och rör sedan ner i mjölblandningen. Fördela stora muffinspappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten, ca ½ dl, i varje form. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar