Till den här rätten krävs en riktigt god pasta. Jag valde en liten annorlunda variant, en italiensk Cortecce, som nästan känns hemmagjord. Lite lyxig känsla.
4 pers
1 påse Cortecce (el. annan god pasta)
havssalt
250 g hericot verte
50 g valnötter
50 g grönmögelost
creme fraiche efter behag
Koka pastan i välsaltat vatten. Corteccen tar 15-16 minuter. Var noga på slutet så att pastan inte blir överkokt. Den skall vara al dente. Rosta valnötterna i torr panna i några minuter. Passa noga så att nötterna inte bränns. Koka hericot verten. Smula osten. Innan pastan kokat färdigt ta vara på ca 1 dl pastavatten. Häll av pastan och häll upp i en stor skål. Häll över ½-1 dl pastavatten. Häll över hericote verten, den smulade osten och häll på valnötterna på toppen. Jag tilsatte en klick creme fraiche på slutet för att få en kladdigare pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar