Den här kakan är glutenfri men passar alldeles utmärkt att servera till alla. Den blir riktigt saftig och go med potatis i.
Till ca 10 bitar:
100 g sötmandel (ca 1½ dl)
150 g kokta kalla potatisar
75 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
Glasyr:
1½ dl mellangrädde
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
Garnering:
Röda vinbär
Ugn 175 grader. Mal mandel i kvarn. Skala och finriv potatis. Rör smör och socker poröst. Blanda ner ett ägg i taget. Tillsätt mandel och potatisen. Häll smeten i smord form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och får kallna på fat. Blanda ingredienser till glasyren i kastrull. Koka kraftigt utan lock tills den börjar tjockna, 10-15 min. Låt glasyren kallna och bred den över kakan. Garnera med röda vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar