måndag 24 januari 2011

Fiskgryta/-soppa


En superenkel fiskgryta som lika väl kan ätas som soppa med en god brödbit till. Servera annars med ris till och toppa gärna med några skalade räkor för att få lite extra god. Gott är även att tillsätta sockerärtor (samtidigt som fisken i så fall). Ta ev. lite mer vätska om du gör soppan.

4 portioner:
1 fänkålshuvud
1 paprika
1 zucchini
3-4 pressade vitlöksklyftor
3 msk olja
2 dl mjölk
½ dl fiskfond
1 påse saffran
1½ dl vitt vin
1 msk flytande honung
½ citron, saften
3 dl matlagningsgrädde
250 g laxfilé
250 g alaska pollack (eller annan vit fisk)

Skär fänkål, paprika och zucchini i bitar och fräs tillsammans med vitlök i olja på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt mjölk, fiskfond, saffran, vin, honung, citronsaft och grädde. Låt puttra i 5 min. Skär fisken i stora bitar och lägg i försiktigt. Låt puttra i ca 4 min. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar