fredag 7 januari 2011

Kycklinggryta med kardemumma


Jag gillar att så här efter jul fortsätta med julens kryddor fast på lite annorlunda sätt. Hittade en recept från arla.se på en smaskig kycklinggryta smaksatt med karedemumma (jag tog lite extra...gillar när det smakar nåt)....lite ovanligt men mycket gott. Var försiktig med sambal oelek och sojan om barnen ska äta. Det blir lätt lite för starkt.

4 port
500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
smör
½ tsk salt
2½ dl matlagningsgrädde
½ hönsbuljongtärning
½ tsk krossade kardemummakärnor
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
skal och pressad saft av ½ apelsin
½ dl hackad persilja¨

rostad flagad mandel
russin

Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen i stekpanna och tillsätt salt och vitlök. Blanda grädde, buljongtärning, kardemumma, soja, sambal oelek, apelsinskal och saft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Koka under lock ca 10 min. Rör ner persilja. Servera med bulgur eller ris och tillsätt gärna lätt rostad flagad mandel och russin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar