söndag 16 januari 2011

Varm quinoasallad med rödbetor, spenat, lax och getost


Rödbetorna ger en riktigt god smak på denna sallad. Jag använde faktiskt skivade rödbetor som ändå stod i kylskåpet. Tänk på att inte blanda runt för mycket om du inte vill ha en röd sallad vill säga...

4 portioner:
2 dl quino
1 grönsaksbuljongtärning
5 färska rödbetor, kokta och skalade
(alt. på burk)
1 påse färsk spenat
100 g mjuk getost
½ dl rostade pumpakärnor
olivolja
2 msk creme di balsamico
Ev. lax, 1 filé per person

Koka quinoan enligt anvisningar och tillsätt grönsaksbuljong. Skär rödbetorna i klyfgtor eller skivor. Föredrar du att ha i lax i skär i bitar och stek. Fördela den färska spenaten på ett stort fat. Blanda quinoa och rödbetor alt. fördela på fatet. Smula över osten och tillsätt laxen. Strö över pumpakärnorna och ringla över olivoljan och creme di balsamico. Servera genast och gärna med en klick creme fraiche. (Källa: NWT)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar