söndag 16 januari 2011

Pizza med prosciotto, kronärtskocka och rostade hasselnötter


Det här är ytterligare en variant på god och enkel pizza gjord på tortillabröd. Pizzan gräddas i ugn före råvarorna läggs på. Variera efter tycke och smak.

Tortillabröd
Krossad tomat
Riven mozarellaost

Topping:

Prosciotto
Färsk spenat
Kronärtskocka
Champinjoner
Rostade hasselnötter
God olivolja

Bred ut krossad tomat på tortillabrödet och strö över riven ost. Grädda kort i 225 grader. Skiva champinjonerna och bryn. Rosta hasselnötterna och gnugga bort skalet. Hacka grovt. Strö över några blad av färsk spenat och de varma champinjonbitarna. Lägg två bitar prosciotto på varje pizza. Fördela kronärtskockan och strö över hasselnötterna. Ringla till sist över en god olivolja och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar