fredag 7 januari 2011

Saffransdinkel


Här är ännu ett smasigt recept med julens smaker med på ett lite annorlunda sätt. Vi åt denna rätt som den var men det passar jätte bra att servera exempelvis kycklingfilé till. Jag använde helt bovete för att det var det jag hade hemma. Uteslöt dessutom persiljan.

4 portioner:

2 dl dinkel helkorn, matvete eller helt bovete
2 päron
4-6 torkade fikon
1 dl grovhackade valnötter
1 msk smör- och rapsolja
1 paket saffran, 0,5 g
1 dl grovhackad persilja
salt och peppar

Koka vetekornen i buljong enligt recept på förpackning. Skär päronen i klyftor eller bitar. Skär fikonen i bitar och fräs frukt och valnötter i smör- och rapsoljan i stekpanna. Häll av buljongen och rör i saffran, fruktblandning och ev. persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera med matlagningsyogurt eller creme fraiche. (Källa Arla.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar