söndag 23 januari 2011

Frukostmuffins


Vaknar ibland på helgmornar och känner en lust över att fixa god frukost till familjen. De här muffinsarna är superenkla och mycket uppskattade på frukostbordet. Här har jag gjort dem utan fyllning men de passar jätte bra med att stoppa några äppelklyftor i varje muffins och strö lite kanel över.

Till ca 12 muffins
6 dl vetemjöl
3 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1 dl strösocker
3 ägg
3½ dl mjölk
1 dl smält eller flytande margarin
ev. 2 äpplen, skalade och skurna i klyftor
ev. kanel

Ugn 175 grader. Lägg muffinsformar i muffinsplåt. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa ägg en och rör i mjölken och margarinet. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Fördela smeten i muffinsformar. Tryck ev. ner äppleklyftor i muffinsen och strö kanel över. Grädda i ca 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar