söndag 16 januari 2011

Pizza med prosciotto, ruccola, mozarella, honung och creme di balsamico


Jag äter pizza max två gånger om året. Jag gillar inte stora flotta pizzor som dryper av ost och klägg. Däremot gillar jag pizza med färska råvaror på. Den är pizzan gräddas alltås innan alla råvaror läggs på. Här är en enkel variant gjord på tortillabröd. Då blir de tunna och goda och pizzan blir inte så mäktig av pizzadeg. Måtten får anpassas efter hur många man lagar pizzan till.

Tortillabröd
Krossad tomat
Riven mozarellaost

Topping:
Ruccola el. färsk spenat
Prosciotto
Mozarellaost
Soltorkad tomat
Honung
Creme di balsamico
Rostade pinjenötter

Bred krossad tomat över tortillabrödet och strö över den rivna mozarellaosten. Grädda i 225 grader i några minuter. Det blir snabbt brännt. Strö över ruccolablad och två bitar prosciotto. Skiva mozarellan och lägg på några bitar tillsammans med soltorkad tomat. Ringla över rinnande honung och creme di balsamico. Strö slutligen över rostade pinjenötter och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar