lördag 15 januari 2011

Sill-lunch med rödbetor, kapris och rostade hasselnötter


Det här är en lite julig rätt men jag tycker det passar som enkel lunch när som helst. Jätte gott med lite annorlunda smakblandning. Jag la till skivat ägg också så blev det lite matigare.

Till 4 pers.
2 burkar matjessill
½ dl hasselnötter
4 inlagda rödbetor
1 liten rödlök
½ dl kapris
50 g smör
dill
ev. gräddfil

Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort det skal som går att få bort. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka löken. Hacka rödbetorna. Lägg sillen på ett fat. Blanda rödbetor, lök, kapris och strö över sillen. Bryn smöret och blanda med hasselnötterna. Häll över sillen. Garnera med dill och servera gärna gräddfil till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar