söndag 9 januari 2011

Drömskinka


Den här rätten har varit ett måste i min familj sen jag var liten... Ett underbart sätt att nyttja resterna av julskinkan. En annna variant är att köpa en till liten julskinka för att använd till denna rätt, till skinsås, gratäng osv. osv. Notera att rätten måste förberedas ett antal timmar i förväg då skinkan ska marineras i en halvtorr Sherry.

Till 4 personer:
Ca 12 skivor skinka
3 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 tsk curry
Sherry - Oloroso

Skär skinkskivor och lägg i en ugnsfast form. Dränk in skinkan i sherry. (Alla skivor behöver inte vara täckta.) Låt stå några timmar. Vänd på skinkskivorna vid halva tiden. Blanda grädde, chilisås och cyrry. Häll över skinkan och grädda i 30 min i 225 grader. Servera med kokt broccoli, ris och gärna en sallad med grönsallad, apelinsskivor och valnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar