måndag 7 februari 2011

Laxwallenbergare




Jag fick laxwallenbergare på en lunchrestaurang i Örebro för någon vecka sedan. Blev så inspirerad att jag gick hem och testade själv.

Till 4-6 personer:
600 g laxfilé, skinn- och benfri
1 tsk salt
2 st äggulor
0,5 krm cayennepeppar
2 dl vispgrädde
0,5 msk smör, till stekning

Skär laxfilén i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt salt och kör snabbt till en jämn massa. Lägg i äggulor och cayennepeppar, häll i grädden lite i taget under gång. Dela ett smörgås- eller bakplåtspapper i 4 lika stora delar. Forma en laxfärsbiff på varje papper.Lägg färsbiffarna i kylskåpet och låt vila. Hetta upp smör i en stekpanna på strax över medelvärme. Vänd ner biffarna i pannan så att papperet hamnar överst.Dra bort papperet och stek biffarna ca 3 min på varje sida. Servera bara med grönsaker som här eller exempelvis med potatis och kokta ärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar