lördag 26 februari 2011

Zucchini frittata


Enkelt, snabbt och gott. Kan piffas till med lite exra gott tillbehör. Fetaost passar utmärkt.

3-4 portioner
1 stor zucchini
2 färska lökar
6 ägg
1½ dl matlagsningsgrädde
½ tsk salt
svartpeppar
smör

Riv zucchinin grovt på dubbelvikt hushållspapper. Skala och hacka löken. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner zucchini och lök. Smaksätt med salt och peppar. Smält smöret i stekpannan och häll i hälften av smeten. Stek på svag värme tills smeten stelnar. En variant är att vända med lock (går lätt sönder). Stek på andra sidan, alt. låt allt bli genomstekt och vänd ej. Servera omeletten i bitar gärna med lite färsk spenat och bitar av god fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar