söndag 13 februari 2011

Enkel thaikyckling


Den här thaigrytan hittade jag i Alltommat. Gillar den skarpt då allt bara ska kokas ihop.

Till 4 personer:3 kycklingfiléer (à 150 g)
1 broccolistånd
1 röd paprika
2 rödlökar
½ röd chili
1 burk kokosmjölk (400 g)
2 tsk fisksås
3 msk tamari (soja)
2 msk finhackad ingefära
Färsk koriander

Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och bryt broccolin i bitar. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg kycklingen och grönsakerna i en gryta och häll på kokosmjölken. Låt koka under lock ca 10 min tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med fisksås och tamari. Strö över chili, ingefära och fäsk koriander. Ät som det är eller servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar