söndag 20 februari 2011

Enkel fiskgryta




Till 4 personer:
1 fänkålshuvud
1 paprika
1 zucchini
3-4 pressade vitlöksklyftor
3 msk olja
2 dl mjölk
½ dl fiskfond
1 påse saffran
1½ dl vitt vin
1 msk flytande honung
½ citron, saften
3 dl matlagningsgrädde
250 g laxfilé
250 g alaska pollock (el. liknande fisk)
1 näve sockerärtor
1 tsk salt
vitpeppar

Skär fänkål, paprika och zucchini i bitar och fräs tillsammans med vitlök i olja ca 5 min. Tillsätt mjölk, fiskfond, saffran, vin, honung, citronsaft och grädde. Låt puttra i ca 5 min. Skär fisken i stora bitar och lägg försiktigt i dem och sockerärtorna i gryta i ca 4 min. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en klick creme fraiche eller tillsätt skalade räkor och rom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar