tisdag 13 juli 2010

Linguine med citron, creme fraiche och parmesan


Här ska du använda en riktigt god pastasort. Jag tog vad huset hade hemma...tyvärr inte den godaste sorten.

Havsalt
Linguinepasta
1 bit parmesanost
2 citroner
3 nävar ruccola, grovhackad
1½ dl creme fraiche
nymalen svartpeppar

Koka linguinin i välsaltat vatten. Koka den al delnte. Finriv parmesanost i en stor skål. Riv skalet av citronerna fint ner i skålen och tillsätt ruccolan. Ta vara på ca 2½ dl av det kokande pastavattnet, pressa citronerna och ta vara på saften. När pastan är färdig, låt rinna av och häll den i skålen med osten, ruccolan och citronskalet. Häll direkt över citronsaften och lite av det sparade pastavattnet. Tillsätt creme fraiche och rör om i pasten så att allt blandar sig. Salta och peppra. Tillsätt mer pastavatten om pastan verkar torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar