tisdag 6 juli 2010

Kycklingcarpaccio med varma sommargrönsaker och parmesanostcreme


En mycket god rätt som kan serveras enbart som den är alt. tillsammans med färskpotatis. De varma sommargrönsakerna med parmesanostcremen kan serveras som vegetarisk rätt för sig själv.

Till 3-4 personer
3 kycklingfiléer
salt & peppar
olivolja
1 knippe rädisor
1 knippe grön sparris
1 burk kronärtskockshjärta
ruccolasallad

Parmesanostcreme
1 burk cremefraiche
riven parmesanost efter smak
salt och peppar

Skär kycklingen i tunna skivor alt. banka ut kycklingen och dela i mindre bitar. Ringla över olivolja och vänd kycklingen så att oljan kommer på bägge sidor. Strö på peppar och salt och låt stå i kylen medan resten av maten tillagas. Grilla kycklingen alt. stek den någon minut på varje sida beroende på tjocklek.

Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche. Tillsätt salt och peppar. Låt stå i kylen tills maten är färdig.

Rensa rädisor och sparrisen. Skär sparrisen i några cm långa bitar och skär rädisor i grova skivor. Koka sparris några minuter. Häll av vattnet. Smörstek sparris i en stekpanna. Mot slutet tillsätts rädisorna och kronärtskockshjärta delat i stora bitar. Smörstek grönsakerna samtidigt som kycklingen ligger på grillen. Tillsätt en näve ruccolasallad på slutet så att det hinner bli varmt.

Lägg upp de varma grönsakerna på tallrik. Lägg på kycklingen och avsluta med en klick ostcreme på toppen.






.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar