tisdag 13 juli 2010

Cortecce (pasta) med hericot verte, ädelost och rostade valnötter


Till den här rätten krävs en riktigt god pasta. Jag valde en liten annorlunda variant, en italiensk Cortecce, som nästan känns hemmagjord. Lite lyxig känsla.

4 pers

1 påse Cortecce (el. annan god pasta)
havssalt
250 g hericot verte
50 g valnötter
50 g grönmögelost
creme fraiche efter behag

Koka pastan i välsaltat vatten. Corteccen tar 15-16 minuter. Var noga på slutet så att pastan inte blir överkokt. Den skall vara al dente. Rosta valnötterna i torr panna i några minuter. Passa noga så att nötterna inte bränns. Koka hericot verten. Smula osten. Innan pastan kokat färdigt ta vara på ca 1 dl pastavatten. Häll av pastan och häll upp i en stor skål. Häll över ½-1 dl pastavatten. Häll över hericote verten, den smulade osten och häll på valnötterna på toppen. Jag tilsatte en klick creme fraiche på slutet för att få en kladdigare pasta
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar