söndag 18 februari 2024

Nötlimpa med svamp

Tänk att få till en nötlimpa som en köttfärslimpa fast gjord av hasselnötter och svamp. Så gott. Vi använde hasselnötter och champinjoner och serverade med ris, haricot verket, brunsås samt en god svartavinbärsgele. 

1 gul lök
4 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
400 g champinjoner
2 tsk vetemjöl
3 dl vatten
4 dl hasselnötter
3 dl ströbröd
3 msk kinesisk soja
2 msk timjan
salt och peppar
2 msk ströbröd

Ugn 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka svampen i små bitar. Hacka hasselnötskärnorna ganska fint. Börja med att fräsa löken och tillsätt svampen. Fräs tills allt har mjuknat och fått lite färg. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt vatten. Låt puttra ett par minuter. Ta av pannan från spisen och tillsätt nötter, 3 dl ströbröd, soja och timjan. Smaka av med salt och peppar. 

Blöt dina händer och tryck till färsen redan i pannan. Försök att rulla ihop och forma till en stor limpa. Strö ut 2 msk ströbröd på en stor skärbräda. Rulla limpan i ströbrödet. Smörj en brödform med neutral olja. Lägg över limpan i formen. Tillaga i ugnen i ca 45 min. Låt vila en stund före servering. Skär upp i skivor. Tillaga gärna en god brunsås eller svampsås till. 




    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar