Vi kör några vegetariska veckor och vi har letat inspiration på nya recept att testa. Att använda valnötter på detta sätt till en pastasås är helt nytt för mig. Mycket gott. Det här kommer jag garanterat göra igen. (Valnötterna kan bytas ut mot solrosfrön.)
4 port
100 g valnötter
2 dl mandel-, havre- eller sojamjölk
250 g grönkål
2 vitlöksklyftor
olivolja
100 g valnötter
2 dl mandel-, havre- eller sojamjölk
250 g grönkål
2 vitlöksklyftor
olivolja
Ev 1/2-1 dl vatten
salt
svartpeppar
1 förpackning färsk pasta
salt
svartpeppar
1 förpackning färsk pasta
Valfri ost på toppen ex västerbotten eller parmesanost
Rosta valnötterna i en torr panna tills nötterna får lite färg. Låt svalna något. Kör nötterna och mjölken i en mixer till en slät sås. Skär grönkålen ren från tjocka stjälkar och strimla i mindre bitar. Fräs grönkålen i olja i en stor panna. Finhacka vitlöken och tillsätt. Fräs allting tills det mjuknat. Koka pastan enligt anvisningar. Häll över såsen över grönkålen och låt puttra kort. Om såsen blir för tjock tillsätt 1/2 - 1 dl vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan med grönkålssåsen och strö ost på toppen vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar