söndag 11 februari 2024

Fröknäcke med sesam och rosmarin

 


Att baka fröknäcke med rosmarin ger en extra tvist på knäcket. Mycket gott och kan varmt rekommenderas. Vill du ha ett glutenfritt fröknäcke byt ut havregrynet mot glutenfritt. Receptet ger två stora fröknäcken, dvs två plåtar. 

1,5 dl majsmjöl
2,5 dl havregryn
2,5 msk sesamfrön
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk bakpulver
0,5 tsk flingsalt till topping
3 dl kokande vatten
4 msk rapsolja

Ugn 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Häll på kokande vatten och oljan. Rör ihop till en kladdig deg. Låt stå övertäckt i 10 min. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Dela degen i två och klicka ut på respektive plåt. Lägg bakplåtspapper på degen och kavla ut (använd gärna bakplåtspapper i silikon som kan tvättas). Kavla ut till 2-3 mm tjocklek. Dra bort bakplåtspappret. Strö över flingsalt. Grädda båda plåtarna på en gång i ca 45 min. Sätt klockan på halva tiden och byt plats på plåtarna. Grädda tills knäcket fått färg. Låt svalna innan fröknäcket bryts i bitar. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar