onsdag 9 oktober 2019

Svamp och ostpaj

En magiskt god kantarellpaj med ost i. Testa cheddarost eller västerbottenost, dvs gärna en smakrik ost. 

Pajskal:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten

Fyllning: 
1 gul lök
400 g kantareller
salt och peppar
150 g riven ost (cheddar eller västerbotten)
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Hacka ihop snöar och mjöl och tillsätt vatten. Arbeta ihop till en pajdeg och tryck sen ut i smord pajform. Låt vila i kylen i 30 min. Grädda sedan i ugn på 200 g i 10 min. Sänk sedan ugnstemperaturen till 175 grader. Skala och hacka löken. Fräs i smör tills den mjuknar. Rensa kantarellerna och stek. Krydda med salt och peppar. Fördela lök och svamp i pajskalet. Riv osten och fördela över svamp och lök. Vispa ihop grädde, mjölk och ägg med salt och peppar och häll över. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera när pajen svalnat något. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar