onsdag 9 oktober 2019

Halloumi och grönsaksgryta

Så enkel att laga och så god. Testa dig fram med olika kryddningar. 

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 halloumi
en näve körsbärstomater
smör till stekning
1/2 zucchini
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
4 dl matlagningsgrädde
2 nävar färsk spenat
1 dl osötad ketchup

Naanbröd eller tortilla till servering

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör tills det mjuknat. Skala zucchinin och skär i mindre bitar. Halvera tomatens. Tillsätt kryddorna till löken och rör runt. Tillsätt sedan zucchini och tomat och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt matlagningsgrädde och ketchup och låt koka i fem minuter. Skär halloumiosten i kuber och stek i olja tills osten fått fin färg. Tillsätt sedan både halloumiost och spenat till grytan. Rör i försiktigt. Servera grytan med tortillabröd eller naanbröd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar