onsdag 26 november 2014

Pepparkaksmuffins med lingongrädde

Varför inte variera sig och baka pepparkaksmuffins istället för de traditionella pepparkakorna. En variant är att istället för lingongrädde blanda lite färskost med grönmögelost. 
20-25 muffins
300 g smör
3 dl farinsocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära 
1 dl lingonsylt

3 dl grädde
Lingonsylt 

Ugn 200 grader. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen och alla torra ingredienser. Blanda smeten väl och rör sist i lingonsylt alternativt rårörda lingon. Placera muffinsformar i muffinsplåt. Grädda muffinsarna i 12-15 min. Låt gärna muffinsarna vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner lingonsylt. Lägg på en klick på varje muffins före servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar