fredag 14 november 2014

Citron och apelsinscones

Varför inte variera scones lite. Jag blev inspirerad av scones jag smakade i Trysil och gick på känsla här. Skulle velat ha mer smak av apelsin och citron och ska använda grövre mjöl nästa gång. Tillsätt gärna något annat som nötter eller russin. Passar utmärkt….

100 gram smör
6 dl vetemjöl
3 dl dinkelmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 dl kvarg
2 dl vatten
1 citron
1 apelsin

Skär smöret i små kuber. Blanda smör, mjöl, bakpulver och salt väl. Tillsätt kvarg och vatten. Riv skalet av citronen och apelsinen. Dela citronen och tillsätt saften av citronen. Dela apelsinen och tillsätt saften av en halv apelsin. Skär en halv apelsin i små bitar och tillsätt i smeten. Blanda väl, helst med händerna. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Fördela smeten i lagom stora bullar med mjölade händer. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna något och servera med god marmelad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar