tisdag 4 november 2014

Grönkålssallad med dadlar och apelsin

Julen närmar sig och grönkålen dyker upp i våra matbutiker. Grönkål använder jag till varma sallader. Dessutom blir det så gott med en liten knaprig kant på kålen. Variera efter tycke och smak. Jag gillar dock den juliga blandningen av apelsin och dadlar. För att göra den matingare har jag blandat i berlottibönor. 

2 port
Ett halvt grönkålshuvud
En halv burk berlottibönor
8-10 färska dadlar
1/2 apelsin
olivolja
rapsolja
flingsalt

Repa av grönkålsblad från de grova stjälkarna. Fräs grönkålen kort i olivolja och strö över salt. Var försiktig så att kålen inte bränns. Skala och dela apelsinen i små bitar. Kärna ur dadlar och dela i halvor. Blanda grönkålen med avsköljda bönor. Ringla över rapsolja och blanda väl. Blanda sist i dadlar och apelsin. Ät salladen som den är eller servera som tillbehör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar